X
Back to the top
X

Pier de Haan

 

pierenl

 

Pier de Haan, 13 juli 1925 – 17 maart 1984

 

Deze pagina is een eerbetoon en online archief ter ere van Pier de Haan, de oprichter van Tattoo Peter.

Tattoo Peter werd geboren in Sneek op 13 juli 1925 onder de naam Pier de Haan. Peter groeide op in de vissersdorp IJmuiden. Peter verloor gedurende de tweede wereld oorlog zijn been door een ongeluk. Na de oorlog was Peter vaak te vinden in de Nederlandse havens waar hij op een gegeven moment in contact kwam met Albert Cornelissen die in die tijd tatoeëerde in Rotterdam, hij werd erg geïnteresseerd door het tatoeëren en leerde ook het een en ander van Albert Cornelissen.

 

In het begin van de jaren 50 begon Peter met een accu en een machine en wat inkt te tatoeëren in verschillende cafés van Nederlandse havens waar hij al snel een aardige klantenkring begon op te bouwen. Hij ging ook naar verluid wel eens naar Denemarken en andere Europese landen om daar het een en ander te leren over het vak.

 

Na het vak van tatoeëerder geleerd te hebben, opende hij in 1955 in de St. Olofsteeg de eerste tattooshop van Amsterdam. In 1977 verhuisde de shop naar de Nieuwebrugsteeg 28. Op 17 maart 1984 stierf hij aan de gevolgen van een hersentumor.