OUDSTE NEDERLANDSE TATTOOSHOP STRIJKT NEER IN QUARTIER PUTAIN

 

Van zaterdag 25 januari tot en met 7 februari hangen vijf originele sheets van Tattoo Peter in Quartier Putain. Hiermee eert de koffiebar aan het Oudekerksplein de fameuze en oudste Nederlandse tattooshop.

Pier de Haan, vooral bekend onder de naam Tattoo Peter, opende in 1955 de eerste Amsterdamse tattooshop. Door een ongeval in de Tweede Wereldoorlog verloor hij zijn rechterbeen, waarna hij op zoek ging naar een nieuwe professie.

Na de Tweede Wereldoorlog was Peter veel bij de Nederlandse havens in Rotterdam te vinden, hier leerde hij de artiest Albert Cornelissen kennen. Peter raakte geïnteresseerd in de kunst van het tatoeëren en leerde dankzij Albert de basis. Met een accu, een basale machine en wat inkt begon Peter in verschillende cafés rondom de Nederlandse havens. Hierdoor bouwde hij al snel een aardige klantenkring op. Na een aantal jaar reizen opent hij uiteindelijk zijn eigen shop.

In 1977 verhuisde de shop naar het huidige adres, Nieuwe Brugsteeg 28 in Amsterdam.
Peter stierf op 17 maart 1984 aan de gevolgen van een hersentumor. De shop wordt tegenwoordig gerund door zijn stiefzoon Eddy Wertwijn.

Vanaf zaterdag 25 januari t/m 7 februari zullen op de 1e verdieping van Quartier Putain vijf originele sheets van Tattoo Peter getoond worden. Neem een kijkje, een kop koffie en duik in de historie van de Amsterdamse tattookunst.

 


Leave a Comment